top of page

Ook in 2016 komt er een Meedoen-regeling van de Gemeente Nijmegen.
Met deze regeling kunnen volwassenen met een laag inkomen een bijdrage van maximaal € 150 krijgen voor een activiteit op het gebied van cultuur, sport of educatie.
In oktober 2016 krijgen mensen waarvan de gemeente weet dat zij recht hebben op deze regeling een brief. Ook mensen waarvan de gemeente Nijmegen denkt dat zij in aanmerking komen, krijgen bericht met een aanvraagformulier. Daarnaast wordt de Meedoen-regeling aangekondigd in de Brug.

Voor meer informatie kunt u vanaf oktober mailen naar meedoen@nijmegen.nl of bellen met 14 024

De activiteiten die het Atelier Tlichteraan heeft te bieden zijn erkent door de gemeente als dat deze voldoen aan de doelstelling van de Meedoen-regeling. 
Daarom biedt Tlichteraan  - in samenwerking met de gemeente Nijmegen - ook mensen met een laag inkomen de kans deel te nemen aan het aanbod van het Atelier met 10 % korting op de reguliere prijzen op basis van deze regeling.

Wat is de Meedoen-regeling?

De Meedoen-regeling is een regeling waarmee de gemeente Nijmegen mensen met een laag inkomen de kans geeft deel te nemen aan een activiteit in de categorie cultuur, sport of educatie. Als iemand een laag inkomen heeft is het niet altijd mogelijk om geld opzij te leggen om iets leuks te doen. In Nijmegen willen we dat iedereen kan meedoen in de samenleving en daarom is deze regeling in het leven geroepen.

Hoe werkt de Meedoen-regeling?

Mensen die recht hebben op deelname aan de Meedoen-regeling krijgen een brief van de gemeente met daarin informatie over de regeling. Deze brief is ook het bewijs dat ze recht hebben op deelname aan een activiteit ter waarde van maximaal € 150,-.
Deelnemers kunnen deze brief bij één aanbieder inleveren die abonnementen, activiteiten, workshops of cursussen op het gebied van cultuur, sport of educatie aanbiedt.
Deelnemende aanbieders nemen de brief in ontvangst en declareren de daadwerkelijke kosten (tot maximaal €150,- per persoon)
bij de gemeente.

Met de 'Meedoen-regeling' kunt u in totaal - op kosten van de gemeente - 12 x komen schilderen en/of tekenen in het atelier.
U kunt dan zelf bepalen hoe vaak (en hoe lang) u komt b.v. 1 x 2 weken (een half jaar) of 1 x per maand 12 keer !!!

Een dagdeel Open Atelier kan geheel naar eigen keuze  besteed worden tussen op de
maandag 13:00 - 17:00 uur ,      dinsdag, donderdag en/of vrijdag. 11.00 - 17.00 uur     zondag van 13.00 - 16.00 uur

Voor wie is de Meedoen-regeling bedoeld?

De Meedoen-regeling is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Voor deze regeling zijn dat mensen met een inkomen net boven het sociaal minimum. Dit kunnen mensen zijn die bijvoorbeeld een bijstandsuitkering of WW-uitkering hebben maar ook mensen die werken maar toch een laag inkomen
hebben.

Hoe lang is de regeling geldig? 

De Meedoen-regeling is vooralsnog een eenmalige regeling die geldt voor de volgende periode: 1 oktober 2016 tot 1 oktober 2017. 


                    De deelnemer neemt zelf doek en materiaal mee, dat eventueel met korting verkrijgbaar is bij
                   Pro-Art, Van Welderenstraat 47 te Nijmegen.

Deelnemers kunnen in beperkte mate gebruik maken van het aanwezige materiaal als verf tegen een vergoeding van € 5 per dagdeel.

en.... natuurlijk staat de  gratis  koffie en/of diverse soorten thee  voor u klaar !!!

bottom of page